Hoe het geluid zich in een afgesloten ruimte gedraagt wordt ruimte akoestiek genoemd.

Ruimte akoestiek

In een badkamer galmt het sterk maar bij mensen thuis met stoffen bankstel en zware velours gordijnen en vloerbedekking klinkt het erg gedempt.

Het geluid dat in een ruimte ontstaat door stem, muziek of sporten zal afhankelijk van de aankleding van een ruimte snel of langzaam “uitdoven”.

Het gewenste beeld van de ruimte verhoudt zich vaak niet met de gewenste ruimteakoestiek. Een galmende ruimte is vermoeiend om in te werken maar toch is de inrichting van kantoorruimten vaak modern en glad afgewerkt.

Ons onderzoek

Het is mogelijk om vooraf rekenkundig aan te tonen of na realisatie een gewenst akoestisch klimaat kan worden behaald. Ook kunnen wij bestaande situaties meetkundig vastleggen volgens de NEN-5077 en IS0 140 (sound insulation) of de eisen van de NOC-NSF voor sportzalen. We hebben hiervoor de beschikking over een omnidirectionele puntbron, opgebouwd uit 12 luidsprekers in de vorm van de dodecahedron. De uitkomsten van de metingen geven aan of aan een vooraf gestelde eis wordt voldaan. Ook is het mogelijk de uitkomst van de metingen te gebruiken als startpunt voor een advies hoe er verbetering kan worden bereikt.

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Voor een vrijblijvend overleg zijn wij u graag van dienst. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Zie ook de button “offerte” bovenaan de site.

.

Tideman - Adviseur op het gebied van geluidhinder en akoestiek