dB(C),dB,Rw,Ico, logaritmes en cumulatie van dB(A)’s ???   Activiteitenbesluit, VNG Publicatie, Geluidbeleid of toch de Handreiking?

Juridisch

Het vakgebied geluid of akoestiek wordt vaak als ongrijpbaar omschreven. Het is een technisch complexe materie waar een jurist of advocaat doorgaans weinig gevoel mee heeft. Wij zorgen voor de vertaling van de technische rapportages naar een begrijpelijk verhaal. Ook kunnen wij voor u rapportages van anderen beoordelen en daar een contra-expertise voor maken.

Advocatenkantoren en vele rechtsbijstandverzekeraars behoren tot onze klanten en maken gebruik van onze diensten. Referenties zijn op aanvraag te verkrijgen.

In het onderstaande vindt u een greep uit de diverse uitspraken door de tijd heen en op diverse locaties in Nederland. In het merendeel van deze procedures traden wij ook op als getuige deskundige bij de Rechtbank en/of de Raad van State.

Limburg: Aanpassen bestemming transportonderneming:  ECLI:NL:RVS:2019:1143

Overijssel: De Weerselose Markt nu ook op zondag toegestaan: ECLI:NL:RVS:2018:822

Overijssel: Verplaatsing Werktuig en Bouwdienst Denekamp Brandlichterweg: ECLI:NL:RVS:2017:681

Zuid-Holland: Kalverslachterij en -uitsnijderij Nieuwerkerk aan den IJssel: ECLI:NL:RVS:2009:BI1855

Noord-Brabant: Vaststelling geluidszone voor een enkele inrichting op “Heeswijkse Aa-Beemden”:  ECLI:NL:RVS:2019:348

Overijssel: Loonbedrijf in het buitengebied breidt uit :ECLI:NL:RVS:2016:1350

Niet alle ingebrachte zienswijzen komen bij de rechtbank of tot aan de Raad van State. Veel procedures worden in overleg met bedrijf of omwonenden tot een goed einde gebracht zonder dat een rechtbank uitspraak hoeft te doen. Deze benadering heeft natuurlijk altijd de voorkeur.

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Voor een vrijblijvend overleg zijn wij u graag van dienst. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Zie ook de button “offerte” bovenaan de site.

Tideman - Adviseur op het gebied van geluidhinder en akoestiek